0-TAXI Jubileumsfest 2010

40 løyvehavere og sentralansatte feiret 0-TAXI sitt første ordinære driftsår søndag 16. januar 2010 med en flott festmiddag på restaurant Mehfel i Kirkegaten i Oslo.

Maten var Mehfel på sitt beste: Seekh Kebab - Pakistansk kebab grillet på spyd i tandoorovn, Handi Gosht - Lam i biter tilberedt i løk-og tomatmasala med sørasiatisk krydder, Channa Bunna - Kikerter i karrisaus med løk, tomater, ingefær og grønn chili, servert med Naan og en fantastisk salat. Restaurant Mehfel ble for noen år siden av Dagsavisen kåret til "Årets Restaurant" i Oslo. En omtale av Mehfel finnes her...

Administrerende Direktør i Toyota Norge, Lars Erik Årøy, berømmet 0-TAXI for valget av Toyota som hovedsamarbeidspartner og leverandør av drosjebiler. 0-TAXI har mer enn 40 Prius'er i drift, og har bidratt sterkt til bevisstgjøringen omkring Prius som en trygg og driftssikker bil, både for bedriftsmarkedet og privatmarkedet. Årøy fortalte også om Toyotas planer om å levere Prius som MPV og i stasjonsvognutgave, i tillegg til Plug-In Hybridmodellene som kommer etterhvert.

Leder for Hovedutvalget for Miljø og Samferdsel i Akershus Fylkeskommune, Lars Salvesen (KrF), representerte fylkeskommunen og løyvemyndigheten. I sin tale fortalte han litt om bakgrunnen for at man hadde valgt å etablere konkurranse innen drosjesektoren i Asker og Bærum, og at de hadde registrert at valget var vellykket: Publikum har fått tilgang til bedre tjenester til lavere priser, gjennom skjerpet konkurranse. Salvesen berømmet også at sentralen har tatt på seg lederrollen, ikke bare i miljøsatsning, men også for å "rydde opp" i drosjebransjen og å aktivt arbeide for publikums tillit gjennom å vise at man har strenge regler og nulltoleranse for "snusk".

Olav Hilde (C-7005) og Ahmed Tanvir (C-7041) ble etter anbefaling fra de øvrige løyvehaverne tilsluttet sentralen, utnevnt til Inspektører. Olav Hilde har tidligere hatt verv som inspektør i konkurrerende drosjesentral. Begge er respekterte løyvehavere med lang erfaring bak rattet og er godt kjent med de utfordringene som drosjesjåfører møter. Begge deltar også i Trafikkutvalget, og deltar i det strategiske arbeidet omkring videreutvikling av produktene og tjenestene sentralen leverer.

Etter jubileumsmiddagen ble 0-TAXI Success Awards utdelt for aller første gang. Ejaz Muhammed  (C-7504) fikk Publikumsprisen for best service og flest positive tilbakemeldinger. Bahadar Khan (C-7020) fikk Sentralens Pris. Løyvehavernes Pris for Beste Kollega gikk til Øyvind Fjærn (C-7009), som også fikk prisen for Beste Bil. Prisen for Beste Sjåfør gikk til Inamullah Shinwari (C-7025).

Etter arrangementet fikk alle gjestene med seg en "goodiebag" inneholdende Budstikkas store Asker og Bærum Leksikon og den nye TaxiGuiden, som er basert på et hendig Grieg Plan kalendersystem som i tillegg til årspakken for 2011, inneholder spesialtrykket drosjerelatert informasjon - alt fra prosedyrehåndbok og brukerveiledning til drosjedatasystem og taksameter, til HMS-manual, takstoversikt og drosjereglement. Praktisk med alt man har behov for, og alt man i henhold til lovverket har plikt til å ha i drosjen, på ett sted, i et system som er lett å vedlikeholde og oppdatere.