Pressesenter

PRESSEMELDING: Den nye taxisentralen 0-TAXI tvinger Asker og Bærum Taxi til å senke prisene!

0-TAXI svarer med å innføre PRISGARANTI

 

0-TAXI er den nye taxisentralen i Asker og Bærum. I tillegg til at 0-TAXI er den første fullstendig klimanøytrale taxisentralen i Norden, lanserte sentralen seg også som klart billigst i området: Tanken er at dersom det blir billigere å ta taxi, vil flere ta seg råd til det, og dermed tjener drosjesjåførene mer i løpet av en arbeidsdag.

Med et prisnivå der Asker og Bærum Taxi er ca 25% dyrere enn 0-TAXI, har 0-TAXI fått mange gode nye kunder. Flere drosjeeiere i Asker og Bærum Taxi har uavhengig av hverandre, fortalt oss at det på ABTaxi sin generalforsamling, ble flertall for å senke prisene. Vi har imidlertid også mottatt informasjon om at de nye og litt lavere prisene antakelig bare vil gjelde for firmabrukere, og at privatpersoner fortsatt må betale skyhøye priser dersom man velger Asker og Bærum Taxi.

For at publikum ikke skal bli forvirret dersom storebror forteller at de vil senke prisene sine, innfører 0-TAXI nå som den aller første taxisentralen en prisgaranti: Dersom en annen lokal taxisentral kjører deg billigere enn 0-TAXI, betaler vi tilbake mellomlegget dobbelt opp!
Forutsetningen er naturligvis at den andre taxien følger sin sentrals publiserte priser, og benytter taksameteret korrekt under hele turen.

Ettersom 0-TAXI ikke tar en fast minstepris for en tur, opplever 0-TAXI sine kunder å betale kanskje bare 50-60 kroner for en kort tur. Dette er en himmelvid forskjell fra det prisnivået den tidligere monopolisten tar av sine kunder.

Konkurransen virker, og 0-TAXI leder an: Det er 0-TAXI som har de grønneste bilene og de snilleste prisene!

For mer informasjon, kontakt:

Robert Hercz, tlf 4600 TAXI (4600 8294)

 

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim tok Nordens første klimanøytraliserte taxitur!

 

Erik Solheim åpner O-TAXI, Nordens første klimanøytrale taxisentral

Gunnell Sandanger fra Framtiden i våre hender, Prosjektleder Robert Hercz i 0-TAXI, Administrerende direktør Lars-Erik Årøy fra Toyota Norge og miljøvernminister Erik Solheim

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim ble 20. august 2009 den aller første i Norden til å kjøre en fullstendig klimanøytralisert taxitur. Solheim ble hentet utenfor Miljøverndepartementet i Myntgata 2, med den første taxien som er blitt levert til 0-TAXI, en flunkende ny tredje generasjon Prius.

Null utslipp

0-TAXI har tatt på seg ledertrøyen når det gjelder miljøsatsning i drosjenæringen. Målsettingen til 0-TAXI er null utslipp, men frem til dette er praktisk gjennomførbart, klimanøytraliseres utslippene gjennom kjøp av klimakvoter fra Mitt klima og Framtiden i våre hender. "Folkevett" ligger i bilene som "InFlight Magazine", og Framtiden i våre hender deltar i 0-TAXIs kompetanseråd. Alle nye taxier som tilknyttes sentralen skal enten ha utslipp som er lavere enn 120 g CO2 hvis de benytter vanlig bensin eller diesel, eller så skal de bruke fornybare energikilder som E85 BioEtanol, BioDiesel og BioGass. Bilindustrien er invitert til å stille med miljøvennlige biler for å få erfaringer om hva som fungerer best for taxikjøring (les mer om dette i vår miljøstrategi).

Tredje generasjon Toyota Prius

Turen ble kjørt med tredje generasjon Toyota Prius som lanseres i disse dager, tolv år etter at første generasjon Prius ble lansert i Norge. Den nye Toyota Prius slipper ut 89 gram C02 pr km, og har et forbruk ved blandet kjøring på 0,39 l/mil. Den nye Toyota Prius er designet og bygget for å redusere utslipp gjennom hele livssyklusen, og tar blant annet i bruk nye materialer som plantebasert, karbonnøytral, bioplast. 95 prosent av bilens vekt kan gjennvinnes (Les mer om Prius på Toyotas nettsider).

Nyttig lesestoff

Bak i bilen kunne passasjerene lese mer om ulike miljøtiltak i bladet Folkevett, som ligger i alle bilene som "InFlight Magazine". (Les mer på nettsidene til Framtiden i våre hender).

Video av den offisielle åpningen av 0-TAXI

 

Missing flash plugin. Download here